23 Mei, 2009

Piraahhh!

SINGAPURA 22 Mei — Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keputusan Mahkamah Rayuan hari ini mengisytiharkan Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak yang sah menunjukkan bahawa daripada segi prinsip undang-undang, Barisan Nasional telah membuat perkara-perkara yang menepati keperluan undang-undang.
Hahaha...mahkamah oh mahkamahku, asal ada kes BN, laju bertindak menunjukkan kecekapan mereka tetapi asal ada perkara tuntutan berkaitan pakatan rakyat mahupun rakyat itu sendiri, habis segalanya diLACURKAN! 
Kalau begini keadaan negara kita, apa jaminan semua rakyat akan dilayan dengan adil? ada ke? KHAK...PTUIH!!! (pinjam topeng perak punya ludah)

4 ulasan:

Zainal A. Kasim berkata...

Bro,

1. Kenapa bila mempertimbangkan tuntutan pembangkang dianggap tuntutan rakyat?;

2. Bukankah Kerajaan juga dibentuk oleh rakyat yang menyokong mereka dan mereka juga mempunyai hak supaya tuntutan mereka didengar?;

fikiranlicin berkata...

salam...kerana pengamatanku dari dulu hingga kini semuanya seperti ada yang tidak kena...nah lihatlah keputusan mahkamah rayuan terhadap rayuan Zambry! 4 jam sahaja perlu diambil....tetapi bila ir Nizar? saudara boleh memikirkan...(byk lg keputusan2 yg melibatkan org2 sana(dibaca UMNO-BN)kelihatan begitu ....apa pilihan kami?

arin2772 berkata...

pirahhhh...

kalau menang kat pr mahkamah baguih... mahkamah telus... efisyen.. pirahhhhh... kalau kalau kalah macam macam hang kutuk.... pirahhhhh....

kalau nak sangat tunggu jelah pru 13. amik... amik semua skali... pastu hak hak org asal tanah ni puin hilang begitu sahaja... semua sebab org macam ko yang sokong membuta tuli!!! pirahhhhhh!!!!

fikiranlicin berkata...

hahaha sokong membuta tuli? hahaha 50thun memerintah ada lg yg tak buka mata rupanya...hahaha tanah tergadai? ye benar tu, lihat saja di jb, ipoh, k.L,seremban, kuantan...hahaha semua melayu punya ke? hang tu yg PIIIIRAHHHHH..........odob!