28 Oktober, 2008

Drama Pak Lah & Tok Najib


Pembelian helikopter EC-725 keluaran Eurocopter yang bernilai RM1.67 bilion ditangguhkan sebagai langkah berjimat-cermat berikutan krisis kewangan global, kata perdana menteri.Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, yang juga menteri pertahanan berkata, kerajaan juga memutuskan bahawa sebarang pembelian baru helikopter bagi menggantikan Nuri akan dilakukan selewat-lewatnya sebelum 2011.Menurut beliau, perkara itu diputuskan dalam mesyuarat Exco Majlis Ekonomi Kebangsaan yang dipengerusikan beliau pada 13 Oktober lalu.Keputusan itu, tambahnya, tiada kaitan dengan dakwaan beberapa pihak bahawa wujud penyelewengan dalam pengeluaran tender itu.
Hehehe klakar la drama ni.... apa agaknya perjanjian Pak lah dengan Tok Najib ni ye... Berminggu2 diperkatakan hingga ada laporan polis dibuat berkaitan penyelewengan pembelian Eurokopta ini, alih-alih Pak Lah tangguhkan pembelian yang kunun-kununya langkah berjimat cermat!
Aku di fikiran licin nak laung satu je kepada dramatis berdua ni, PPPPPPPiiiiiiiiiiiRRRRRRRRRRRahhhhhhhhhhhhhhhh..........

Tiada ulasan: